Plantain chips

plantain chips
Plantain chips zijn chips gemaakt van groene onrijpe bakbananen. Je hebt ze wel eens zien liggen in de toko. Maar, je kan ze ook makkelijk zelf maken en in een luchtdicht bakje bewaren. Easy Peasy, check out the recipe!

plantain chips

Plantain chips
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten
2 groene onrijpe bakbananen
500 tot 700 ml zonnebloemolie
zout naar eigen smaak

Bereidingswijze
Ten eerste als je geen mandoline hebt, gaat het niet lukken om deze chips te maken. Je moet een mandoline hebben! Snijd de uiteinden van de banaan. Maak in de banaan in de lengte drie diepe inkepingen op verschillende plekken en pulk de banaan met een scherp mesje uit de schil. Snijd daarna met de mandoline flinterdun in schijfjes/cirkels, haal ze uit elkaar (want ze gaan aan elkaar plakken) en leg ze neer op een platte schaal of dienblad. Bestrooi ze vervolgens met zout naar eigen smaak aan beide kanten.

Verhit de olie in een ruime pan of wok en frituur de flinterdunne plantain in etappes. Als je teveel in 1 keer in de olie doet, gaan het aan elkaar plakken. Doe bijvoorbeeld ongeveer 12 plakken per keer in de olie en frituur het in circa 1-2 minuten per kant knapperig en goudbruin. Let op: hou ze in de gaten, loop niet weg, want ze zijn binnen no time donker. Zodra ze goudbruin en crispy zijn, haal ze dan uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.

Zodra het geheel compleet is afgekoeld kun je de chips in een luchtdicht Tupperware bakje bewaren. In zo’n luchtdicht bakje is hie vrij lang houdbaar, maar ik verzeker je deze plantain chips zijn in een mum van tijd finito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *