Chinese herbal jelly dessert met meloen

chinese herbal jelly met meloen
Als je Chinese herbal jelly ziet, kan ik me voorstellen dat je eerste reactie zal zijn, wat is dit en waarom zou ik dit moeten eten? Zwarte stukjes in mijn eten/drinken? Gotsie, dat hoef ik nie! Zwart als kleur in voeding of drankjes komt niet altijd appetijtelijk over. Deze jelly oogt ‘scary’, maar je hoeft er niet bang voor te zijn. Het smaakt meer naar kruidige Chinese thee, maar dan in puddingvorm. In China bijvoorbeeld wordt deze jelly in stukjes gesneden, vermengd in koude drankjes, toetjes of desserts en gegeten bij extreem warm weer. Want, volgens de Chinese kruidengeneeskunde heeft het nuttigen van deze jelly, een verkoelende werking op het lichaam. Smaak is in dit geval van ondergeschikt belang. Via deze post hoop ik dat ik je weer wat toko-kennis heb bijgebracht en wat je het beste zou kunnen eten bij extreem warm weer, maar dan toko-stylie. Chinezen in ieder geval doen het al eeuwenlang!

chinese herbal jelly met meloen

Chinese herbal jelly dessert met meloen
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten
1 pakje chin chow dessert
een ruim stukje meloen
1 blik gecondenseerde ongesuikerde melk

Ingrediënten garnering
Geraffineerde palmsuiker naar smaak
wat muntblaadjes

Bereidingswijze
Haal de jelly uit het het pakje (neem het zwarte vocht niet mee) en snijd deze in kleine blokjes. Snijd ook de meloen in kleine blokjes.

Zet 4 ruime mooie schaaltjes neer. Verdeel in deze al naar gelang je eigen dosering Chinese herbal jelly en meloen gevolgd met gecondenseerde ongesuikerde melk en geraffineerde palmsuiker naar eigen smaak. Garneer met wat muntblaadjes.

Serveer met een lepeltje. Het is de bedoeling om tijdens het eten met het lepeltje wat van de jelly, meloen, de ongesuikerde melk en de geraffineerde palmsuiker op te pakken en op deze wijze dit dessert te nuttigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *