Tahoe salade met pittige ketjap

tahoe salade
Dit is een salade die meestal koud of op kamertemperatuur wordt gegeten in de Indische en Molukse cultuur. De pittige ketjap saus is de ziel van deze salade. Want, de saus brengt de salade bij elkaar en zonder de saus is deze salade niets waard qua smaak! Enjoy!

tahoe salade

Tahoe salade met pittige ketjap
Totale bereiding: ½ uur
4 tot 6 personen

Ingrediënten tahoe
1 kilo tahoe
500 ml zonnebloemolie

Ingrediënten boemboe
200 ml ketjap medja
5 teentjes knoflook
8 eetlepels gebakken uitjes
2 rode lombok pepers
1 schijfje gula djawa
sap van een 1 limoen

Ingrediënten overig
400 gram taugé
1 komkommer
3 rode puntpaprika’s
1 bosje selderij
gebakken uitjes als garnering

Bereidingswijze
Haal de tahoeblokken uit de verpakking en gooi het water weg. Dep vervolgens de tahoeblokken goed droog met keukenpapier en snijd de blokken in hapklare blokjes ‘to your liking’ Verhit de olie in een ruime pan of wok en frituur de stukjes tahoe rondom bruin, laat uitlekken op keukenpapier en zet opzij.

Maal voor de boemboe de ketjap medja, knoflook, gebakken uitjes, rode lombok pepers, gula djawa en sap van 1 limoen in een hakmolen of foodprocessor. Schep de saus in een kom en zet apart. Mocht de saus nog dikkig zijn, leng dan aan met een klein beetje water.

Breng in een steelpan water aan de kook en blancheer de taugé in het kokend water circa 30 seconden, zodat ze enigszins slinken. Spoel het in een vergiet onder stromend koud water. Laat goed uitlekken, dep droog en zet apart. Snijd de komkommer in halve maantjes en de paprika in hapklare stukken. Hak de selderij fijn en zet alles heel even opzij.

Doe de gefrituurde tahoe blokjes in een ruime salade schaal en verdeel taugé, stukjes komkommer en stukjes paprika erover. Schenk vervolgens de saus eroverheen en bestrooi met selderij en gebakken uitjes.

Serveer koud of op kamertemperatuur eventueel met warme rijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *