Vietnamese ijskoffie met chocolade

Vietnamese ijskoffie met chocolade
Ik ben helemaal verliefd op Vietnamese koffie! Echt een koffie naar mijn hart. Dit toetje is Vietnamese koffie met rode bonen ijs uit de toko, warme melkchocola gegoten over het ijs en vervolgens bestrooid met verkruimelde eggrolls. Het enige wat je moet doen is de koffie zetten liefs op de Vietnamese wijze en de chocolade smelten. De rest namelijk het ijs en de eggrolls haal je kant-en-klaar bij de toko. That’s it! Enjoy!

Vietnamese ijskoffie met chocolade

Vietnamese ijskoffie met chocola
Totale bereiding: 35 minuten
4 personen

Ingrediënten
1 Vietnamese koffiefilter
1 klein pakje Trung Nguyen koffie (circa 300 gram)
1 reep melkchocolade naar eigen keus
1 bakje rode bonen ijs
4 kant-en-klare eggrolls (te vinden in de toko bij de koekjes)

Bereidingswijze
Een Vietnamese koffiefilter bestaat van onder naar boven uit 4 onderdelen: een schoteltje met fijne gaten erin, een kannetje of bekertje ook met fijne gaten erin, een filter pers wederom met fijne gaten erin om de toegevoegde koffie op zijn plaats te drukken en tenslotte een dekseltje om het geheel af te dekken. Het is gebruikelijk om de koffiefilter in zijn geheel op een glas te zetten, zodat de koffie langzaam in het glas druppelt.

Haal de filter pers uit de koffiefilter.

Schep 3 eetlepels Trung Nguyen koffie in het kannetje of bekertje en plaats de filter pers op de koffie, zodat deze op zijn plek blijft.

Zet nu het schoteltje met de fijne gaten erin op het glas en plaats vervolgens het kannetje of bekertje inclusief de filter pers op het schoteltje.

Giet nu 20 ml heet water uit de waterkoker op de filter pers en wacht circa 30 seconden tot 1 minuut, dat de koffie het water absorbeert. Giet vervolgens 45 ml heet water uit de waterkoker op de filter pers en dek af met het dekseltje. De koffie gaat nu langzaam sijpelen in het glas, dit duurt circa 5-7 minuten. Indien, alles is uit gesijpeld dan is de koffie gezet.

Ga op deze wijze verder tot je 4 glazen koffie hebt.

Smelt de chocolade in een pannetje op laag vuur en roer tot je lopende chocolade hebt.

Schep in elke glas twee bolletjes ijs en giet de warme chocolade over het ijs heen.

Verkruimel de eggrolls, bestrooi over de chocolade en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *