Varkensoor salade

varkensoor salade
Varkensoor zal zeker niet erg appetijtelijk klinken bij velen. Echter, in de Aziatische, met name in de Chinese keuken en niet te vergeten, de Antilliaanse keuken, wordt dit deel van het varken graag gegeten. Varkensoor heeft een chewy textuur en je kan dit deel van het varken slechts appreciëren als je een gevorderde eter bent. Ik hou van food en experimenteren en deze kinky salade was een must om op Tokotheek te plaatsen. Mijn versie is een pittige salade geworden, omdat naar mening deze salade die pit nodig heeft. Ben je dapper genoeg om uit je comfortzone te stappen? Hou je van food en experimenteren, geef dan deze salade a go!

varkensoor salade

Varkensoor salade
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten salade
1 pakje geglaceerd varkensoor galangasaus
1 volle eetlepel bezinksel van Chiu Chow Chilli Oil
3 eetlepels olie van de Chiu Chow Chilli Oil
2 eetlepels sojasaus light
2 theelepels suiker
1 theelepel Chinkiang rijstazijn
3 theelepels kippenbouillon
1 eetlepel sesamolie

Ingrediënten garnering
1 rode lombok peper
1 ½ lente-ui
handvol verse koriander

Bereidingswijze
Snijd het varkensoor in lange dunne reepjes en doe in een ruime mengkom.

Ga nu met de dressing of saus aan de slag. Meng in een andere kom het bezinksel van de Chiu Chow Chilli Oil, de olie van de Chiu Chow Chilli Oil, sojasaus light, suiker, Chinkiang azijn, kippenbouillon en sesamolie. Giet deze dressing/saus over de reepjes varkensoor en meng goed door.

Garneer de salade verder met fijngesnipperde rode lombok peper en lente-ui. En, een handvol gescheurde korianderblaadjes.

Hussel alles goed door elkaar en de salade is klaar!

Serveer als bijgerecht bij liefs andere Chinese gerechten.

Note: je kan bij de garnering ook geroosterd sesamzaad gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *