Miso in a bottle

miso in a bottle
Zo in de middag kan het zijn dat je op je werk zin krijgt in een kopje soep. Daarvoor heb ik deze “miso in a bottle” bedacht! Deze soep organiseer je ’s ochtends in een fles en eenmaal op je werk leg je de fles direct weg in de koelkast. Zodra je trek krijgt, haal je de fles uit de koelkast en je giet er heet water bij. Roer het geheel en laat effe staan. And, you’re done! Deze soep geeft je een ‘body boost’ en hoe het te arrangeren, check s.v.p. het recept.

miso in a bottle

Miso in a bottle
Totale bereiding: 10 minuten
1 persoon

Ingrediënten
1 volle eetlepel shiro miso
3 stuks kastanje champignons
¼ tot ½ stuk winterpeen
1 lente-ui
400 ml heet water uit de koffieautomaat/waterkoker

Bereidingswijze
Miso in a bottle is ideaal om naar je werk mee te nemen. Zo heb je op je werk je eigen soepie tijdens de lunch of in de middag als je trek krijgt. Ik heb een fles/jar gebruikt die een diameter heeft van 6,5 cm en een hoogte van 12 cm. Verder kun je de fles met inhoud in de ochtend arrangeren. Ben je geen ochtendmens kan je het een avond van te voren doen, maar zet het dan in dit geval wel weg in de koelkast, zodat je het in de ochtend kunt meenemen naar je werk.

Nu, het recept! Snijd de kastanje champignons in zo dun mogelijke plakjes. Schil de winterpeen en snijd ook zo dun mogelijk. Snipper vervolgens de lente-ui heel fijn.

Voeg de shiro miso, de kastanje champignons, de winterpeen en de lente-ui toe in de fles en doe de deksel erop. Bevestig met tape een lepeltje aan de fles en breng naar je werk. Plaats op je werk de fles direct in de koelkast.

Haal tijdens de lunch of in de middag als je trek krijgt de fles uit de koelkast en giet er 400 ml heet water bij uit de koffieautomaat/waterkoker. Roer het geheel en laat circa 1 minuut staan.

Enne, je soepie is klaar en het genieten kan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *