Sesamolie
Sesamolie wordt geperst uit sesamzaadjes en wordt veelvuldig gebruikt in de Chinese, Japanse en de Koreaanse keuken. Maar, ook in andere keukens over de hele wereld is deze olie een bekend fenomeen. Sesamolie heeft een plezierige notige smaak en overheerst gauw als je teveel verwerkt in een gerecht. Daarom altijd met mate gebruiken en het is de bedoeling om sesamolie pas aan het eind te besprenkelen in een gerecht voor uiteraard die typische notige Aziatische smaak. In Chinese, Japanse en Koreaanse salades en dressings is deze olie onontbeerlijk en is op een koele, droge en donkere plek vrij lang houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.