Kiwano salsa met tortilla chips

Kiwano salsa
Kiwano is lichtzoet en verfrissend van smaak. Doet het daarom erg goed in salsa’s. Dit is een eenvoudig recept, aangezien tokotheek je ook wil voorzien van makkelijke recepten. Geniet ervan!

Kiwano salsa

Kiwano salsa met tortilla chips
Totale bereiding: 10 minuten, exclusief roostertijd paprika
4 personen

Ingrediënten
1 rode paprika
1 kiwano
1 teentje knoflook
½ ui
1/8 Scotch Bonnet peper
2 takjes koriander
1 limoen
2 theelepel suiker
1 theelepel zout

Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 200 graden en rooster de rode paprika met een snufje zout, snufje versgemalen zwarte peper en een scheutje olijfolie in circa 20 minuten gaar de oven.

Was de kiwano en snijd deze doormidden. Lepel vervolgens het geleiachtige vruchtvlees uit en doe het in een ruime kom.

Haal de paprika intussen uit de oven. Laat het afkoelen, verwijder het velletje en snijd het in fijne blokjes.

Snijd vervolgens de knoflook, de ui en de Scotch Bonnet peper fijn. Was de koriander en snipper deze fijn. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.

Voeg in de ruime kom, waarin de uitgelepelde kiwano zit, de paprika, de knoflook, ui, Scotch Bonnet peper, koriander, limoenrasp, limoensap, suiker en zout toe.

Mix het geheel goed en serveer deze salsa met tortilla chips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *