Piccalilly aardappelsalade in broodbakjes

piccalilly aardappelsalade
Op zoek naar leuke ideeën en mogelijk makkelijke recepten voor kerst 2017? Check dan deze piccalilly aardappelsalade! Het heeft veel raakvlakken met de Surinaamse huzarensalade en i.p.v. rode bietjes heb ik er piccalilly in verwerkt. Het is een heerlijke en vooral frisse salade geworden die er fantastisch uitziet in de broodbakjes. Ideaal als appetizer tijdens de kerstdagen. Ga snel naar het recept!

piccalilly aardappelsalade

Piccalilly aardappelsalade in broodbakjes
Totale bereiding: 1 uur
12 stuks broodbakjes

Ingrediënten broodbakjes
5 tot 6 eetlepels roomboter
½ pak wit brood

Ingrediënten salade
5 grote aardappelen
4 stuks kippendijfilet
15 pimentkorrels
5 laurierbladen
1 kippenbouillonblokje
4 eieren
1 kleine ui
10 stuks zilveruitjes
6 stuks mini augurken
3 eetlepels piccalilly van het merk Koeleman of Kuhne
6 eetlepels Kewpie mayonaise
4 theelepels suiker
wat fijngesnipperde selderij
zout naar smaak

Bereidingswijze
Smelt de boter in een steelpannetje, laat even afkoelen en zet weg.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol de sneetjes met of zonder korst plat uit met een deegroller. Smeer de sneetjes beide kanten in met een dun laagje roomboter en druk ze in de muffinvorm. Bak ze vervolgens goudbruin en krokant in circa 20 minuten. Haal ze uit de vorm en laat afkoelen. Daarna doe je ze in een afgesloten Tupperware bakje en zijn maximaal 3 dagen goed houdbaar. Deze broodbakjes kun je een avond van te voren maken.

Schil de aardappelen en snijd deze in partjes. Kook de aardappelen gaar, laat uitlekken en prak fijn.

Doe ruim water in een steelpan en kook de kippendijfilet gaar samen met de pimentkorrels, laurierbladen en kippenbouillonblokje. Haal de kip na het garen uit het water, laat ietsjes afkoelen en pluis in fijne reepjes of snijd in kleine blokjes.

Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel en snijd in kleine stukjes.

Rasp de ui of snijd de ui in ultra fijne stukjes. Snijd vervolgens de zilveruitjes en augurken in zeer fijne stukjes.

Doe nu alles in een ruime schaal samen met de piccalilly, mayonaise, suiker, fijngesnipperde selderij en meng alles. Breng op smaak met zout naar smaak.

Dek de schaal af met doorzichtige folie en plaats deze ruim 1 uur in de koelkast, zodat het geheel op kan stijven.

Serveer daarna in de zelfgebakken broodbakjes als een heerlijke appetizer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *