Coca Cola Chicken

Coca Cola Chicken
Toen iemand ooit tegen me zei dat kip klaargemaakt in Coca Cola lekker was, dacht ik op dat moment wat een walgelijke combinatie! Tot ik hem kortgeleden zelf heb gemaakt en mijn versie nu op mijn blog ga plaatsen. Al mijn negatieve bedenkingen over deze “rare combinatie” zijn verdwenen. Tot mijn verbazing, wordt de kip heerlijk sticky door de toevoeging van de Coca Cola en kip op deze wijze is een echte aanrader om bijvoorbeeld op een feestje op een groot dienblad rond te laten gaan of als ultieme ongezonde tv snack op te peuzelen. Hmmm heerlijk…om je vingers erbij af te likken!

Coca Cola Chicken

Coca Cola Chicken
Totale bereiding: 45 minuten
4 tot 6 personen

Ingrediënten
1 kilo kippenvleugels
sap van 1 limoen
4 teentjes knoflook
1 duimgroot stukje gember
¼ Scotch Bonnet peper
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels sojasaus light
1 eetlepel sojasaus dark
2 eetlepels Chia Fan Rice Chiew
500 ml Coca Cola (originele Coca Cola)

Bereidingswijze
Doe de vleugels in een vergiet, knijp het sap van de limoen over de kippenvleugels heen en spoel de kip onder stromend lauw water. Laat de vleugels goed uitlekken en dep extra goed droog met keukenpapier.

Hak de knoflook, gember en Scotch Bonnet peper in een hakmolen en zet heel even apart.

Verhit de olie in een ruime pan en bak de kippenvleugels rondom bruin op redelijk middelhoog vuur. Neem je afstand, want de olie kan spetteren. Verwijder de kippenvleugels uit de pan en zet apart op een bord/schaal. Bij het bakken van de kippenvleugels komt er veel olie vrij, verwijder daarom de overtollige olie uit de pan op 2 eetlepels na. Het rondom bruin bakken van de kippenvleugels, neemt tijd. Het zal circa 10 tot 15 minuten in beslag nemen dat je de kip rondom bruin krijgt.

Zet de pan met olie wederom op het vuur en fruit hierin het knoflook-gember-Scotch Bonnet peper mengsel tot alles heerlijk gaat ruiken en voeg de kippenvleugels, sojasaus light, sojasaus dark en Chia Fan Rice Chiew toe en hussel alles goed door elkaar. Voeg daarna de Coca Cola toe, schep alles goed om en laat de saus aan de kook komen.

Zodra de saus begint te koken, zet dan het vuur op redelijk middelhoog en laat de kip 20 tot 25 minuten sudderen met de deksel op de pan.

Schep de kip na 20 tot 25 minuten goed om, draai het vuur vervolgens op hoog en laat de saus indikken to your liking.

Serveer warm als een heerlijke snack of serveer met witte rijst!

Note: geen zout nodig in dit gerecht, aangezien de sojasauzen voldoende zout bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *