Geroerbakte noedels met beef, kai lan en XO saus

Geroerbakte noedels met XO saus
Het heerlijke aan dit noedelgerecht is sowieso de smaak van de XO saus, de malsheid van de beef en de heerlijke smaak van kai lan. Je moet wel een beetje een ‘big spender’ zijn, aangezien XO saus een vrij dure saus is. Eet smakelijk!

Geroerbakte noedels met XO saus

Geroerbakte noedels met beef, kai lan en XO saus
Totale bereiding: 45 minuten
2 personen

Ingrediënten marinade beef
200 gram ribeye
1 eetlepel sojasaus light
1 theelepel sojasaus dark
2 eetlepels Shaoxing Hua Diao Chiew
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel aardappelzetmeel
1 theelepel gemalen witte peper
1 eetlepel zonnebloemolie

Ingrediënten pre-mix saus
3 eetlepels XO saus
1 eetlepel sojasaus light
2 eetlepels Shaoxing Hua Diao Chiew
1 eetlepel oestersaus

Ingrediënten overig
100 gram taugé
2 lente-uitjes
300 gram kai lan (Chinese broccoli)
200 gram noedels
duimgroot stukje gember
1 middelgrote ui
4 teentjes knoflook
1 rode rawit peper
6 eetlepels zonnebloemolie
¼ kippenbouillonblokje

Bereidingswijze
Snijd de ribeye tegen het draad in reepjes. Marineer de beefreepjes in de sojasaus, Shaoxing Hua Diao Chiew, oestersaus, aardappelzetmeel, gemalen witte peper en zonnebloemolie. Zet het geheel 20 minuten weg.

Maak de pre-mix saus in een kommetje en zet apart.

Was de taugé, laat uitlekken, dep droog en zet apart. Snipper de lente-uitjes fijn en zet ook apart.

Snijd de kontjes van de kai lan af en blancheer deze circa 3 minuten. Giet af in een vergiet en spoel onder stromend koud water. Snijd ze vervolgens in stukken van 5 cm lang en zet weg.

Kook de noedels gaar. Giet af in een vergiet en spoel onder stromend koud water. Doe de noedels in een schaal en meng met 2 eetlepels olie, zodat het niet aan elkaar gaat plakken en zet weg.

Schil de gember en snijd deze fijn. Snipper de ui, de knoflook en de rode rawit peper fijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok of ruime pan en voeg de beefreepjes inclusief het marinade vocht toe. Hou je afstand, want het kan spetteren. Roerbak de beefreepjes tot het niet meer rood is en schuif het op een bord. Zet heel even apart.

Voeg nu in dezelfde wok of pan waarin de beefreepjes waren geroerbakt nog 2 eetlepels olie toe en fruit de gember, ui, knoflook en rode rawit peper tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg dan de pre-mix saus toe en roerbak het geheel circa 30 seconden. Doe nu kai lan erbij en roerbak het geheel ook circa 30 seconden. Na de kai lan voeg je de beefreepjes toe en roerbak alles circa 30 seconden tot 1 minuut. Voeg tot slot de noedels toe, de taugé en het kippenbouillonblokje toe en hussel alles roerbakkend goed om.

Garneer met lente-uitjes en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *