Ei en aardappel in masala (anda aloe)

ei en aardappel in masala, anda aloe
Ei met aardappel in masala is een Surinaams Hindoestaans gerecht dat heel eenvoudig te maken en smakelijk is. In het Hindoestaans heet dit gerecht ‘Anda Aloe’ Anda staat voor eieren en Aloe voor aardappelen. Dit gerecht past zowel goed bij rijst als bij roti. Surinamers eten dit ook als broodbeleg, rijkelijk belegd op een Surinaams puntje met peper en zuur. De meeste mensen hebben bijna altijd aardappelen en eieren in huis en als er zo’n moment ontstaat, waarbij je geen idee hebt wat op tafel te zetten dan kan dit makkelijk gerecht een uitkomst bieden. Check snel het recept!

ei en aardappel in masala, anda aloe

Ei en aardappel in masala (anda aloe)
Totale bereiding: 45 minuten
4 personen

Ingrediënten komkommer met rode uien
½ komkommer
1 rode ui
8 theelepels witte suiker
1 ¼ theelepel zout
scheutje azijn
scheutje water

Ingrediënten ei en aardappel in masala
8 eieren
ruim water om de eieren te koken
5 eetlepels zonnebloemolie
6 middelgrote aardappelen
2 middelgrote uien
6 teentjes knoflook
Madam Jeanette peper naar smaak
1 ¼ tot 1 ½ groentebouillon- of kippenbouillonblok
2 eetlepels masala
1 theelepel sambal badjak
2 theelepels sojasaus dark
320 ml water

Bereidingswijze
Snijd de komkommer en rode ui in dunne ringetjes of cirkels. Het beste kun je dit doen met een mandoline. Heb je geen mandoline, probeer het dan zeer fijn te snijden. Doe alles in een kom en voeg suiker, zout, azijn en water toe. Meng het geheel en zet opzij.

Breng in een steelpan ruim water aan de kook. Zodra het water begint te koken, voeg dan de eieren voorzichtig 1 voor 1 toe. Laat de eieren exact 7 minuten koken. Haal ze na 7 minuten uit het kokend water en schrik ze direct onder stromend koud water om het kookproces te stoppen. Pel ze met beleid, want ze zijn nog zacht, dep droog en zet opzij.

Verhit in een ruime pan met een passende deksel, 1 eetlepel olie en voeg de gepelde eieren toe. Doe de deksel op de pan en draai de eieren steeds rondom in de pan door de deksel op de pan te houden. Bak de eieren op deze wijze rondom lichtelijk bruin. Als je de eieren op deze manier bakt, zullen ze wel herrie maken, maar je hebt weinig kans dat het enorm gaat spetteren. Want, neem het van mij gekookte eieren bakken in een pan zonder deksel erop is vragen om olie spetters in your face! Zodra de eieren rondom een lichtelijk bruin korstje hebben, haal je ze dan uit de pan en leg opzij op een bord.

Was en schil de aardappelen. Snijd ze vervolgens in partjes en zet opzij.

Snipper de uien fijn. En, vijzel de teentjes knoflook en Madam Jeanette peper tot een pasta.

Zet de pan wederom op het vuur waarin de eieren zijn gebakken en voeg 4 eetlepels olie toe. Verhit de olie en fruit de uien en de knoflook-Madam Jeanette pasta tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg daarna de masala toe en fruit dit samen met de uien en knoflook-Madam Jeanette pasta circa 30 seconden. Doe nu het groentebouillon- of kippenbouillonblok, de sambal badjak en de sojasaus bij het geheel. Bak alles kort aan en voeg de aardappelen toe. Meng het geheel goed in de pan en giet er 320 ml water bij. Zodra het water begint te borrelen, doe je de deksel op de pan en laat het geheel circa 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

Voeg na 15 minuten de gebakken eieren toe, roer in het geheel en zorg ervoor dat de eieren goed in de saus zitten. Doe de deksel op de pan en laat nog een 10 tot 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Als je met een vork gemakkelijk in de aardappels kunt prikken, dan is dit gerecht klaar.

Serveer met warme witte rijst en de komkommer op azijn met rode uien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *