Gesauteerde courgette op Koreaanse wijze

gesauteerde courgette op Koreaanse wijze
Dit vegetarisch bijgerecht combineert perfect met bijvoorbeeld andere Koreaanse gerechten op tafel. Ook alleen met witte rijst is hie heerlijk als je effe geen vis of vlees hoeft. It’s easy peasy om dit bijgerecht te maken en de smaken zitten goed in balans. Eet smakelijk!

gesauteerde courgette op Koreaanse wijze

Gesauteerde courgette op Koreaanse wijze
Totale bereiding: 15 minuten, exclusief voorbereidingstijd courgettes
4 personen

Ingrediënten
2 middelgrote courgettes
2 teentjes knoflook
2 lente-uitjes
2 eetlepels gochugaru
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel mirin
1 theelepel suiker
1 eetlepel zonnebloemolie
zout naar smaak

Bereidingswijze
Was en halveer de courgettes. Snijd daarna in halve maantjes. Doe de halve maantjes in een ruime mengkom, bestrooi met 1 eetlepel zout, meng en zet een ½ uur weg.

Stamp intussen de knoflook fijn in een vijzel en snipper de lente-uitjes fijn. Zet zowel knoflook als lente-uitjes heel even opzij.

Na een ½ uur doe je de courgettes in een vergiet en spoel een aantal keren onder stromend koud water om het zout weg te krijgen. Laat het goed uitlekken en knijp het vocht eruit. Doe de courgettes wederom in een ruime mengkom samen met knoflook, lente-uitjes, gochugaru, sesamolie, mirin en suiker. Meng goed door en zet weg.

Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan of wok en voeg de courgettes en zout naar smaak toe. Bak deze circa 5 minuten aan op middelhoog vuur en serveer warm als bijgerecht met warme rijst.

Tip: je kan het ook garneren met geroosterde witte sesamzaden, heb ik niet gedaan, maar het kan zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *