Aziatische kipnuggets met gochujang saus

kipnuggets
Eigengemaakte kipnuggets op welke wijze dan ook zijn altijd veel lekkerder dan wat in de toko of supermarkt verkrijgbaar is. Supersimpel om het te maken, alleen je moet wel wat tijd willen investeren in deze gefrituurde snack. Ik heb ze op geheel Aziatische wijze gemaakt en uiteraard met ingrediënten uit de toko. De kipnuggets hebben een Chinese/Japanse flair en de saus heeft een Koreaanse touch. Alle deze werelden bij elkaar een fusion qua smaken. Geniet ervan!

kipnuggets

Aziatische kipnuggets met gochujang saus
Totale bereiding: 1 uur
4 personen

Ingrediënten nuggets
600 gram kipfilethaasjes
1 limoen
½ duimgroot stukje gember
2 teentjes knoflook
1 eetlepel sojasaus light
1 eetlepel sojasaus dark
1 ½ kleine kippenbouillonblokjes
1 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
2 eieren
4 eetlepels aardappelzetmeel
500 – 700 ml zonnebloemolie

Ingrediënten saus
½ ui
½ appel
1 teentje knoflook
½ limoen
2 eetlepel gochujang
1 eetlepel sojasaus dark
1 eetlepel mirin
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel suiker

Ingrediënten garnering
2 lente-uitjes

Ingrediënten panering
1 pak panko

Bereidingswijze
Doe de kipfilethaasjes in een vergiet en knijp limoensap eroverheen. Was deze onder stromend lauw water. Laat goed uitlekken en dep daarna droog met keukenpapier.

Doe de kippenstukken in een ruime mengkom. Schil de gember en rasp deze en de knoflook over de kippenstukken heen. Voeg ook de rest van de ingrediënten exclusief de olie toe. Meng het geheel goed en zet een ½ uur weg, zodat het kan marineren.

Nu dat de kip staat te marineren, ga je met de saus aan de slag. Snijd de ui grof. Schil de appel en snijd ook grof. Voeg in een blender de ui, appel, knoflook, limoensap van ½ limoen, gochujang, sojasaus dark, mirin, sesamolie en suiker toe. Blender tot een egale saus en zet apart. Snijd de lente-uitjes in ringetjes voor de garnering en zet heel even weg.

Roer de kippenstukken na een ½ uur nog een keer door de marinade, omdat het zetmeel gaat zakken.

Leg de panko klaar op een ruime platte schaal, wentel de kippenstukken liefs een voor een door de panko en zet de gepaneerde kippenstukken op een andere ruime platte schaal.

Verhit de olie in een wok of ruime pan tot 180 graden en frituur de gepaneerde kippenstukken in twee tot drie etappes goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de kipnuggets warm met de gochujang saus en bestrooi met de in ringetjes gesneden lente-uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *