Onion bhajee

onion bhajee
Onion bhajee is een gefrituurde snack die bijna nooit ontbreekt op een Indiase menukaart in een Indiaas restaurant. In India zijn ze ontzettend gewild en kun je zo uit de hand op straat eten. Warm zijn ze het lekkerst! Ideaal om als starter of bij het borrelen te serveren i.p.v. bitterballen, die ook erg lekker zijn, maar een beetje cliché zijn. Kortom, wil je wat anders, ga dan voor deze onion bhajees. Super origineel en lekker!

onion bhajee

Onion bhajee
Totale bereiding: 25 tot 30 minuten
12 – 15 stuks

Ingrediënten
1 rode ui
1 witte ui
2 ½ theelepel zout
2 groene rawit pepers
4 teentjes knoflook
handjevol korianderblaadjes
duimgroot stukje gember
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel ajowanzaad
2 theelepels kurkumapoeder
1 theelepel asafoetida
8 eetlepels kikkererwtenmeel
4 eetlepels rijstmeel
½ eetlepel bakpoeder
5 tot 6 eetlepels water
voldoende zonnebloemolie om te frituren

Bereidingswijze
Schil de uien en halveer ze. Snijd ze vervolgens in halve dunne ringen hebt. Doe de uien in een kom met het zout, meng en zet 10 minuten weg.

Snijd vervolgens de rawit pepers grof. Vijzel de knoflook heel fijn en hak de korianderblaadjes grof. Schil de gember en snipper fijn.

Rooster het komijn- en ajowanzaad en voeg de geroosterde specerijen toe bij de uien samen met de rawit pepers, knoflook, korianderblaadjes, gember, kurkumapoeder, asafoetida, zowel het kikkererwten- als rijstmeel en bakpoeder.

Meng alles eerst droog in de mengkom en giet er beetje bij beetje water bij om er een plakkerig mengsel van te maken dat vastkleeft aan de uien. Het mengsel mag niet te nat en papperig zijn.

Verhit in een grote pan ruim zonnebloemolie. Maak met je handen een plat koekje en frituur de bhajees totdat deze goudbruin en knapperig zijn.

Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer warm met bijvoorbeeld een tomatenchutney of een andere heerlijke chutney. Koud kunnen ze ook geserveerd worden, maar dan zijn ze minder lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *