Gevulde inariage

gevulde inariage
Dit is inariage! Japanse gefrituurde tofutasjes of tofupockets gevuld met een vulling van kleefrijst, char siu, takuan (Japanse ingelegde gele rettich) en komkommer. Hier komt de Japanse en de Chinese keuken bij elkaar. De Japanse door het gebruik van inariage en takuan en de Chinese door het gebruik van char siu en kleefrijst. Inariage op deze wijze is ideaal om te eten als een hapje/snack/appetizer of mee te nemen naar een picknick verpakt in een lunchbox. Geniet ervan!

gevulde inariage

Gevulde inariage
Totale bereiding: 1 uur, exclusief weltijd kleefrijst
12 stuks

Ingrediënten
200 gram kleefrijst
200 gram char siu kant-en-klaar
1 duimgroot stukje gember
5 teentjes knoflook
5 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels sojasaus dark
2 eetlepels sojasaus light
2 eetlepels Chia Fan Rice Chiew
2 eetlepels oestersaus
4 theelepels suiker
2 theelepels gemalen witte peper
2 theelepels Chinese vijfkruidenpoeder
100 ml water
1 pak inariage (zitten 12 stuks in)
¼ stuk takuan
¼ stuk komkommer

Bereidingswijze
Was de kleefrijst in een vergiet onder stromend water tot het water helder is en doe de rijst in een ruime schaal. Giet er voldoende water bij, totdat de rijst onder water staat en laat een hele nacht weken. De volgende dag goed laten uitlekken en zet opzij.

Ontdooi de kant-en-klare char siu en snijd in hele kleine fijne blokjes. Schil de gember en snipper deze en de knoflook heel fijn.

Verhit de olie in een wok of ruime pan en fruit de gesnipperde gember en knoflook tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg char siu, sojasauzen, Chia Fan Rice Chiew, oestersaus, suiker, gemalen witte peper en Chinese vijfkruidenpoeder toe. Roerbak het geheel circa 30 seconden en doe nu de kleefrijst erbij. Meng alles goed in de pan/wok en roerbak wederom circa 30 seconden. Doe het geheel in een hittebestendige schaal, voeg 100 ml water toe, roer goed door en stoom circa 50 minuten in een stoompan. Zodra de rijst gaar is, haal je het uit de stoompan en laat je het afkoelen.

Als de kleefrijst staat te stomen, kun je met de inariage aan de slag. Haal de inariage uit de verpakking en gooi het vocht weg. Dompel de inariage circa 5 minuten in heet water uit de waterkoker in een ruime pan. Haal ze vervolgens uit het water en dep ze met beleid goed droog met keukenpapier. Open ze daarna echt heel voorzichtig m.b.v. een botermes (je moet je wel effe geduld hebben voor deze klus, want ze scheuren snel) en leg neer op een bord of schaal.

Snijd de takuan in zeer kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd deze ook in zeer kleine blokjes. Meng de takuan en de komkommer samen met de afgekoelde kleefrijst en vul elke inariage riant met de kleefijst-vulling. Arrangeer ze nu op een rechthoekig bord of dienblad.

Serveer als hapje/snack/appetizer op kamer temperatuur met een kopje Japanse of Chinese thee, maar is ook ideaal om mee te nemen naar een picknick verpakt in een hippe Aziatische lunchbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *