Gochujang double fried chicken

gochujang double fried chicken
Deze kippenvleugels zijn verslavend lekker. Serveer met warme rijst en wat geroerbakte groentes en je blijft ervan eten!

gochujand double fried chicken

Gochujang double fried chicken
Totale bereiding: 1 uur, exclusief de marineertijd kippenvleugels
4 personen

Ingrediënten kippenvleugels
1 kilo kippenvleugels plat
sap van 1 citroen
1 duimgroot stukje gember
2 theelepels zout
2 theelepels zwarte peper
1 cup aardappelzetmeel
500 – 700 ml zonnebloemolie

Ingrediënten saus
2 eetlepels gochujang
2 eetlepels gochugaru
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels Japanse rijstazijn
2 eetlepels sojasaus dark
2 eetlepels sojasaus light
4 eetlepels mirin
3 eetlepels Koreaanse maissiroop
1 eetlepel tomatenpasta
1 eetlepel mosterd
1 tot 2 eetlepels suiker
100 ml kippenbouillon
1 ½ duimgroot stukje gember
1 ½ middelgrote ui
7 teentjes knoflook
6 eetlepels zonnebloemolie

Ingrediënten garnering
3 lente-uitjes
2 eetlepels witte sesamzaden

Bereidingswijze
Doe de vleugels in een vergiet, knijp het sap van de citroen over de kippenvleugels heen en was de kip onder stromend lauw water. Laat de vleugels uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Schil en rasp de gember en marineer de kippenvleugels in een ruime schaal met de geraspte gember, het zout en de zwarte peper. Meng het geheel goed en zet 20 minuten weg.

Ga nu met de saus aan de slag. Meng in een kom gochujang, gochugaru, sesamolie, Japanse rijstazijn, sojasaus dark, sojasaus light, mirin, Koreaanse maissiroop, tomatenpasta, mosterd, suiker en kippenbouillon. Schil de gember en hak deze samen met de knoflook en uien fijn in een hakmolen. Zet zowel de saus als de gehakte gember, knoflook en uien heel even opzij.

Verhit in een ruime pan of wok 500 – 700 ml olie op 160 graden. Haal de kippenvleugels door het aardappelzetmeel en klop het overtollige zetmeel eraf. Frituur de vleugels in twee tot drie etappes lichtbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie wederom, nu op 180 graden en frituur de kippenvleugels in deze ronde mooi goudbruin ook in twee tot drie etappes. Laat uitlekken op keukenpapier.

Verhit de 6 eetlepels olie in een andere ruime pan en fruit de gember, ui en knoflook tot alles heerlijk gaat ruiken op redelijk middelhoog vuur. Voeg daarna de saus toe en roer in het geheel. Zodra de saus een beetje indikt, voeg dan de gefrituurde kippenvleugels toe, zodat elk stukje kip wordt bedekt met de saus.

Serveer warm op een mooie schaal, garneer met in ringetjes gesneden lente-uitjes en witte sesamzaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *