Courgetti salade met zalmflakes en furikake

courgetti salade met zalmflakes en furikake
Courgetti is een spaghetti van dunne sliertjes rauwe courgette. In deze salade heb ik de courgetti rauw gelaten, vanwege het feit dat ie lekker knapperig blijft. Serveer deze salade het beste als een klein voorgerechtje. De complete hoeveelheid verdeeld over 4 schaaltjes of bordjes is bedoeld om als starter te voorzien van iets kleins. Deze salade ziet er niet alleen intrigerend uit, maar bevat ook ingrediënten die goed bij elkaar passen. Tot slot is het erg simpel om het te maken en de furikake als strooisel is de bomb. Enjoy!

courgetti salade met zalmflakes en furikake

Courgetti salade met zalm flakes en furikake
Totale bereiding: 20 minuten
4 personen

Ingrediënten dressing
2 teentjes knoflook
½ rode lombok peper
2 eetlepels sojasaus light
2 eetlepels water
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sake
2 eetlepels mirin
2 theelepels honing
2 eetlepels limoen sap

Ingrediënten salade
2 groene courgettes
200 gram zalm flakes

Ingrediënten garnering
4 eetlepels furikake

Bereidingswijze
Maak de dressing, zie hiervoor de bovenstaande ingrediëntenlijst. Snipper de knoflook en rode lombok peper zeer fijn. Meng knoflook, rode lombok peper, sojasaus light, water, sesamolie, sake, mirin, honing en limoensap in een ruime schaal, roer alles goed en zet apart.

Was de courgettes en dep ze goed droog met keukenpapier. Een kitchentool om courgetti te maken is de Spirelli, inmiddels bij de meeste kookwinkels en tevens online verkrijgbaar. Maar, niet getreurd, heb je geen Spirelli, schaaf dan de courgettes met een kaasschaaf of met een dunschiller in lange linten tot aan de zaadlijsten. Leg de linten op elkaar en snijd met een scherp mesje in de lengte in lange slierten. Haal de slierten uit elkaar en dep ze droog met keukenpapier. Op deze wijze krijg je courgetti, spaghetti van courgette.

Hussel de courgetti in de ruime schaal met de dressing en verdeel over 4 mooie schaaltjes. Leg vervolgens wat zalm flakes op de courgetti en bestrooi ieder schaaltje met 1 eetlepel furikake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *