Kouseband met gedroogde garnalen

kouseband met gedroogde garnalen
Kouseband met gedroogde garnalen is een gerecht dat ik de meeste Surinamers niet hoef uit te leggen hoe het te bereiden. Echter, zijn er andere bevolkingsgroepen die ontzettend gecharmeerd zijn van de Surinaamse keuken. Voor deze liefhebbers heb ik dit recept in elkaar gezet en hoe je dit gerecht smakelijk kunt klaarmaken. Geniet ervan!

kouseband met gedroogde garnalen

Kouseband met gedroogde garnalen
Totale bereiding: 15 minuten, exclusief weltijd gedroogde garnalen
4 personen

Ingrediënten
8 eetlepels gedroogde garnalen
400 gram Surinaamse kouseband
1 middelgrote ui
5 teentjes knoflook
¼ Madam Jeanette peper
8 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze
Wel de garnalen ruim een half uur in heet water uit de waterkoker.

Was de kouseband, snijd de topjes en uiteinden eraf en snijd in stukjes van circa 3 cm lang.
Blancheer de kouseband circa 5 minuten. Giet het in een vergiet, spoel het af onder stromend koud water en laat goed uitlekken.

Snipper de ui, knoflook en de Madam Jeanette peper fijn.

Verhit de olie in een wok of ruime pan en fruit de ui, knoflook en Madam Jeanette peper tot alles heerlijk gaat ruiken op middelhoog vuur. Voeg daarna de gewelde garnalen toe en bak circa 1 minuut mee. Doe daarna de kouseband erbij en bak ook circa 1 tot 2 minuten mee.

Serveer als bijgerecht met rijst. Ook heerlijk als broodbelg op een Surinaams puntje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *