Arepas gevuld met rivierkreeftjes en avocado

arepas gevuld met rivierkreeftjes en avocado op tokotheek
Arepas zijn zeer populair in Zuid-Amerika en wordt door Venezolanen en Colombianen gegeten bij het ontbijt, tijdens de lunch, als snack of tussendoortje. Arepas kunnen gevuld worden met zowel hartigheid als zoetigheid en zijn ideaal om te serveren als partyfood gevuld met lots of goodness naar eigen keuze. Ik heb mijn arepas gevuld met rivierkreeftjes, avocado en koriander. Wist je dat rivierkreeftjes een enorme plaag zijn in Nederland? Enne, ze zijn niet geheel onschuldig, want ze vreten Nederlandse sloten en meren kaal. Om deze reden mogen ze wat mij betreft wat grootschaliger beschikbaar zijn in supermarkten, bij de visboer of op lokale viskraampjes, zodat ze meer geconsumeerd kunnen worden. Door ze meer te gaan eten, kan de enorme plaag in Nederland teruggedrongen worden. Maar, nu effe het hele issue over de rivierkreeftjes terzijde, ga een keer los en verras je vrienden, kennissen of familie met deze Zuid-Amerikaanse arepas. Ze zijn heerlijk knapperig van buiten en mooi zacht binnen. Enjoy!

arepas gevuld met rivierkreeftjes en avocado op tokotheek

Arepas gevuld met rivierkreeftjes en avocado
Totale bereiding: 45 minuten
10 arepas voor ongeveer 4 personen

Ingrediënten arepas
300 gram pan witte maismeel
380-400 ml lauw water
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
ongezouten boter of roomboter

Ingrediënten rivierkreeftjes vulling
500 gram rivierkreeftjes
6 teentjes knoflook
2 rode lombok pepers
6 eetlepels olijfolie
4 theelepels milde paprikapoeder
2 theelepels gerookte paprikapoeder
zout naar smaak

Ingrediënten garnering
2 avocado’s (in plakjes gesneden)
koriander

Bereidingswijze
Meng in een ruime kom eerst het water, het zout en de olijfolie. Voeg daarna beetje bij beetje het pan maismeel toe en kneed het geheel tot een zacht deegbal. Zet circa 10 minuten weg.

Ga intussen met de vulling aan de slag. Snijd de knoflook en rode lombok pepers zeer fijn. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook en pepers tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg daarna de rivierkreeftjes toe en roerbak circa 30 seconden tot 1 minuut stevig op middelhoog vuur. Breng op smaak met de milde paprika poeder, de gerookte paprikapoeder en zout naar eigen smaak. Roerbak het geheel circa 30 seconden en zet weg.

Draai uit het deeg balletjes ter grootte van een golfbal. Druk de balletjes vervolgens plat, zodat er deegschijfjes ontstaan van ongeveer 1 tot 2 cm dik. Beboter een anti aanbakpan lichtjes met boter en bak de arepas circa 10 minuten aan elke kant op redelijk middelhoog vuur tot ze aan elke kant mooi goudbruin zijn. De buitenkant moet heerlijk knapperig zijn en de binnenkant lekker zacht.

Snijd de arepas niet helemaal open, op deze wijze hou je dan een soort arepa pocket over. Vul de arepa (pockets) met de rivierkreeftjes en plakjes avocado.

Garneer tot slot met wat takjes korianderblaadjes en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *