Komkommer kimchi

komkommer kimchi op tokotheek
Dit bijgerecht flans je zo in elkaar. Het kost weinig inspanning en de smaak is uitstekend in balans. Het is een perfecte lunch of avondmaal als je rap iets wilt eten en wellicht geen zin hebt om te koken. Stel dat je een etentje hebt en je wilt geen groente als bijgerecht gaan roerbakken dan kan deze snelle komkommer kimchi uitkomst bieden. Supermakkelijk en heerlijk!!!

komkommer kimchi op tokotheek

Komkommer kimchi
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten
2 theelepels witte sesamzaadjes
1 komkommer
½ ui
1 lente-ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus dark
1 eetlepel sojasaus light
2 theelepels gochugaru
2 theelepels gochujang
2 theelepels sesamolie
2 theelepels suiker

Bereidingswijze
Rooster eerst de witte sesamzaden en zet opzij.

Snijd de komkommer diagonaal in stukken en snijd vervolgens de ui, de lente-ui en de teentjes knoflook fijn.

Meng in een ruime kom de komkommer, ui, lente-ui en knoflook samen.

Voeg daarna bij het geheel de sojasauzen, gochugaru, gochujang, sesamolie, suiker en de geroosterde witte sesamzaadjes toe.

Mix alles in een ruime kom en je komkommer kimchi is klaar.

Serveer als bijgerecht met witte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *