Koreaanse zomersalade met pit

koreaanse zomersalade met enoki op tokotheek
Deze salade vind ik echt wel iets voor de zomer, maar dan wel met een beetje pit. De knapperigheid van de Romeinse sla combineert goed met de textuur van de enoki, het hartige van de lente-uitjes en de pikante-zoet-zure dressing. Eet smakelijk!!!

koreaanse zomersalade met enoki op tokotheek

Koreaanse zomersalade met pit
Totale bereiding: 15-20 minuten
4 personen

Ingrediënten salade
2 stuks middelgrote Romeinse sla
1 pak enoki (circa 200 gram)
3 lente-uitjes

Ingrediënten dressing
duimgroot stukje gember
3 teentjes knoflook
1 rode lombok peper
3 eetlepels Japanse rijstazijn
2 eetlepels honing
1 ½ eetlepel sesamolie
1 theelepel vissaus
1 ½ theelepel saeujeot of ½-1 theelepel zout
1 ½ eetlepel gochugaru

Bereidingswijze
Was de sla en scheur de bladeren in grove stukken. Snijd de enoki een paar centimeter van de onderkant af en maak het voorzichtig los van elkaar. Spoel de enoki voorzichtig onder stromend koud water en laat zowel de sla als de enoki goed uitlekken. Snijd de lente-uitjes in fijne lange reepjes. Zet alles opzij.

Schil de gember en snijd deze en de knoflook zeer fijn. Snijd vervolgens de rode lombok peper diagonaal in fijne stukken. Roer voor de dressing de gember, knoflook, rode lombok peper en de rest van de bovengenoemde ingrediënten in een kommetje. Meng in een ruime schaal de sla, enoki en lente-uitjes, schenk de dressing eroverheen en hussel het geheel met beleid.

Verdeel over vier borden en serveer direct.

Deze salade kan pittig zijn. Als je dit niet gewend bent, gebruik dan de gochugaru en chilipeper met mate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *