Choy sum salade

choy sum op tokotheek
Deze salade is puur qua smaak en combineert perfect als bijgerecht met bijvoorbeeld geroosterd varkensvlees (dat vaak hoog op smaak is) en met witte rijst. Saeujeot is een typisch Koreaans ingrediënt en wordt verwerkt in kimchi of toegevoegd in andere Koreaanse gerechten i.p.v. zout. Als je geen saeujeot in huis hebt, kun je ook gewoon zout gebruiken in deze salade, geen probleem. Het is zeker een aanrader om deze salade te maken, vooral als het weer te warm is en je niet veel trek/honger hebt. It’s easy peasy en de smaken zitten goed in balans.

choy sum op tokotheek

Choy sum salade
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten choy sum
500 gram choy sum
ruim water

Ingrediënten dressing
½ duimgroot stukje gember
2 teentjes knoflook
2 lente-uitjes
1 theelepel saeujeot of 1 theelepel zout
1 theelepel sojasaus kikkoman less salt
1 eetlepel sesamolie

Ingrediënten garnering
2 theelepels witte sesamzaadjes

Bereidingswijze
De choy sum wassen onder stromend koud water, kontje eraf snijden en snijd vervolgens in grove stukken. Breng in een ruime pan het water aan de kook en blancheer de choy sum in circa 3-5 minuten. Giet deze af in een vergiet en spoel het onder stromend koud water. Knijp voorzichtig met je handen het water uit de choy sum en zet opzij.

Schil de gember en snijd deze, de knoflook en de lente-uitjes zeer fijn.

Pak een ruime saladeschaal en meng hierin gember, knoflook, lente-uitjes, saeujeot of zout, sojasaus en sesamolie. Voeg de choy sum toe en hussel goed door elkaar.

Proef het geheel en voeg eventueel naar smaak ietsjes meer sojasaus, saeujeot of zout toe.

Bestrooi tenslotte met geroosterde of niet geroosterde sesamzaadjes, de keuze is aan jou.

Serveer als bijgerecht met warme rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *