Omelet with only greens

omelet met Chinese bieslook op tokotheek
Even eerst een tip! In deze omelet is Chinese bieslook verwerkt. Als je deze bieslook haalt bij de toko dan adviseer ik je dit ingrediënt z.s.m. klaar te maken, aangezien de bieslook niet lang te bewaren is in de koelkast. Je koelkast meurt de pan uit door het er lang in te laten. Verder wil ik je niet afschrikken, want deze bieslook is gegarandeerd een heerlijkheid. Deze omelet is “easy peasy” en er zit voldoende knapperige verse groene groentes in verwerkt. Daarom ideaal als gezond tussendoortje of als lunchgerecht.

omelet met Chinese bieslook op tokotheek

Omelet with only greens
Totale bereiding: ½ uur
4 personen

Ingrediënten
10 eieren
1½ theelepel zout of 4 eetlepels vissaus
8 stuks Chinese bieslook
12 stuks peultjes
1 groene paprika
½ bosje koriander
1 ½ eetlepel boter of roomboter
wat reguliere bieslook als garnering

Bereidingswijze
Klop de eieren samen met het zout of de vissaus luchtig met een garde of vork in een ruime schaal.

Snijd de Chinese bieslook in lange stukken van 5 cm. Ontdoe de peultjes langs de randen van de draden. Snijd vervolgens de peultjes en de groene paprika in julienne. Hak het ½ bosje koriander fijn. Meng tenslotte alles in het eimengsel.

Verhit de boter in een anti aanbakpan en bak 1 omelet per keer circa 3-4 minuten. Draai deze om en bak de andere kant tevens circa 3-4 minuten.

Schuif de omelet op een bord en ga verder op deze wijze met de rest van de drie omeletten.

Bestrooi met wat reguliere bieslook en serveer met wat brood erbij. Heerlijk als gezond tussendoortje of lunchgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *