Vleugelboon
Dit is vleugelboon of goaboon. In het Engels heet het winged beans. Een gewilde groente in Zuidoost-Aziƫ. De smaak komt overeen met snijbonen en de textuur komt overeen met groene asperges. Het wordt veelal verwerkt in roerbakgerechten en voor je het gaat roerbakken dienen ze eerst kort geblancheerd te worden. Maar, deze groente kan ook rauw verwerkt worden in salades. Na het blancheren direct roerbakken, want zodra ze in aanraking komen met zuurstof gaan ze verkleuren. Net als bij avocado. In de koelkast maximaal een week houdbaar, daarom na aankoop z.s.m. consumeren.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.