Vietnamese koriander
Vietnamese koriander of te wel Vietnamese cilantro, Vietnamese munt, laksa blad, laksa leaf, Cambodian mint, hot mint is een kruid die veelvuldig wordt gebruikt in de Vietnamese keuken. Het heeft langwerpige blaadjes en smaakt kruidig, peperig, scherp en friszurig. De houtige stengels worden niet gebruikt, alleen de verse blaadjes en kun je rauw wikkelen om Nem Chua (gefermenteerde Vietnamese worstjes). Ook kunnen ze verwerkt worden in soepen, stoofgerechten, salades en Vietnamese lenterolletjes. Vietnamese koriander is in de koelkast goed afgesloten in een plastic zak een aantal dagen tot een week houdbaar. Maar, als ik ze toch over heb, dan doe ik ze met gemak in de vriezer.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.