Tong ho
Tong ho of te wel chrysanthemum is een Chinese bladgroente en is familie van chrysanten. Deze bladgroente wordt veelvuldig gebruikt in de Chinese Kantonese keuken, maar is ook bekend bij Japanners en Koreanen. Het heeft een milde bittere smaak en de bitterheid wordt sterker naarmate je het langer verhit. Daarom is het raadzaam om vooral de bladeren kort te roerbakken of rauw te verwerken in salades. De stelen zijn wat hard en kun je beter eerst blancheren voor je het verwerkt in een roerbakgerecht of salade. Het is ook mogelijk om de bladeren en stelen mee te verwarmen in soepen of stoofpotten. In de koelkast max. een week houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.