Thaise heilige basilicum

Thaise heilige basilicum, heilige basilicum
Thaise heilige basilicum, ook bekend onder de namen heilige basilicum, kraphao, kraprao, krapao, holy basil is een tropisch kruid met lichtgroene harige blaadjes. De smaak is kruidig en peperig. Deze blaadjes doen het erg goed in Thaise roerbakgerechten, soepen en curry’s. Thaise heilige basilicumblaadjes verfletsen snel en is daarom raadzaam om het zo rap mogelijk te consumeren. Als je Thaise heilige basilicum over hebt, kun je een aantal stappen ondernemen qua houdbaarheid:
1. Doe de Thaise heilige basilicum in een glas met water, dek af met een plastiekzakje en zet weg in de koelkast.
2. Rol de Thaise heilige basilicum in keukenpapier, zet in een ziplock bag en zet weg in de koelkast.
3. Hak de Thaise heilige basilicum grof, doe in een diepvrieszakje en vries het in.
4. Frituur de Thaise heilige basilicum blaadjes en ren heel hard weg, want het spettert als een gek.
Stel dat je de blaadjes wilt frituren doe dan tijdens het frituren heel snel een spatdeksel op de pan, zo voorkom je olie spetters. De gefrituurde blaadjes kan je als garnering gebruiken bij bami, nasi, vleesgerechten, visgerechten, roerbakgerechten, salades, et cetera.