Thaise aubergine

Thaise aubergine

Thaise aubergines zijn groen-wit gestreepte kleine ronde of kleine ovale aubergines. Andere namen zijn: Thai eggplant of makreua prao (Thaise benaming). Er bestaan Thaise aubergines in vele kleuren. Namelijk een groen-wit gestreepte, groene, witte, paarse en een gele variant. De groen-wit gestreepte en groene variant zal je vaak in de toko’s aantreffen. De witte, paarse en gele variant zal je niet zo vaak tegenkomen. En, verwar het in de toko niet met antroewa, een typisch zeer bittere Surinaamse groente die qua uiterlijk veel lijkt op de groen-wit gestreepte en groene Thaise aubergine. Thaise aubergines worden veelvuldig gebruikt in uiteraard de Thaise keuken en worden in partjes gesneden en meegestoofd in een Thaise curry. De textuur van de aubergine wordt in de curry zacht en romig. Vervolgens absorbeert het vrij snel de smaak van de curry. Ruim een week houdbaar in de koelkast, probeer het daarom zo snel mogelijk te consumeren.