Tamarinde zonder pit
Tamarinde is een tropische boom die lichtbruine vingervormige peulvruchten draagt. Tamarinde als geperste pulp is geperst in een blokvorm en is met of zonder pitten te verkrijgen in de toko’s. Zeer populair in de Indische keuken. Andere namen zijn: asem, assem, asam of te wel Indische dadel. De plakkerige tamarindepulp moet voor gebruik eerst een paar minuten geweld worden in heet water. De gewelde pulp wordt dan met de hand gekneed en vervolgens gezeefd tot je een bruinige sap (asemwater) overhoudt. Het asemwater wordt dan verder verwerkt in gerechten. Tamarinde als geperste pulp met of zonder pitten kun je het beste in de koelkast bewaren na het openen van de verpakking.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.