Rode linzen
Linzen zijn peulvruchten en bestaan in vele kleuren. Je mag ze eerst wellen, maar deze stap kun je ook skippen. In India eten vele hindoes geen vis en vlees en zijn linzen bij uitstek een goede eiwit- en ijzerbron voor deze vegetariƫrs. Als je het hebt over linzen dan denk ik onmiddellijk aan India en in vooral dit land eet men veel linzen met name in een dahl (Indiase linzensoep). Maar, ook in de Chinese, Vietnamese en Thaise keuken zijn er recepten waarin linzen worden verwerkt, zowel in hartige als zoete gerechten. Linzen zijn goed afgesloten in de verpakking op een koele, droge en donkere plek ontzettend lang houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.