Nem Chua

nem chua
Nem Chua worstjes zijn rauwe gefermenteerde Vietnamese worstjes vaak in groene netjes te vinden in het koelvak in de toko. Met ingrediënten als varkensvlees, varkenszwoerd, zout, suiker, specerijen, peper en rijstmeel wordt er een mengsel gemaakt dat supergoed wordt doorgekneed en gefermenteerd. Vervolgens wordt het mengsel in kleine rechthoekige blokjes gesneden, elk blokje wordt separaat verpakt in aluminium folie. Over de folie wordt een rozige pakpapier gedaan en elk pakketje wordt vastgemaakt met een rood elastiekje. De smaak is zuur, zout en klein beetje pittig. Het heeft iets weg van droge worst en is qua textuur enigszins korrelig. Je kunt de worstjes rauw eten als snack met een koud biertje. Stukjes nem chua meerollen met bijvoorbeeld verse munt, korianderblaadjes, komkommer en taugé in Vietnamese rijstvellen is ook een optie. Houdbaarheid staat meestal op de verpakking en bewaar in de koelkast.