Maltose
Maltose of te wel moutstroop. Wordt in de Chinese keuken voor het glaceren van eend en varkensvlees gebruikt met als doel om het vlees glanzend te maken. Deze stroop is weinig meegevend en niet zo vloeibaar als honing. Het is vrij stug en de smaak is minder zoet dan honing. Om het soepeler te maken kun je maltose het beste eerst op het vuur in een steelpannetje mengen wat water. Je kan het ook effe laten smelten in de magnetron. Op een koele, droge en donkere plek is het vrij lang houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.