Lap cheong

lap cheong op tokotheek laap cheung op tokotheek lap cheung op tokotheek
Lap cheong, laap cheung of lap cheung zijn harde gedroogde Chinese varkensworstjes. Ze smaken zoet en hartig en worden veelvuldig gebruikt in de Chinese keuken als smaakmaker. In de toko’s tref je verschillende soorten en merken aan. Kies daarom in de toko een lap cheong waar je voorkeur naar uitgaat qua smaak. In principe kun je lap cheong in diagonale plakjes of kleine stukjes snijden en direct opeten of verwerken in bijvoorbeeld Chinese roerbakgerechten. Maar, koken of stomen kan ook. Persoonlijk hou ik ervan om lap cheong eerst circa 20-30 minuten te koken of te stomen, zodat ze mooi zacht worden. Hierna bak ik het mee in diverse Chinese roerbakgerechten. Direct opeten heeft niet zo mijn voorkeur, aangezien ik ze dan nog te hard vind. Lap cheung ongeopend in de verpakking is op een koele, droge en donkere plek maanden/jaren houdbaar. Voor nog meer zekerheid qua houdbaarheid kun je de worstjes na het openen van de verpakking in de vriezer bewaren.