Kerriebladeren

kerriebladeren

Op de afbeelding zie je verse en gedroogde kerriebladeren. Kerriebladeren worden veelal in de Indiase, Pakistaanse, Sri Lankaanse en de Maleisische keuken gebruikt. Het geeft gerechten zoals curry’s, vlees- en visgerechten, chutneys en soepen een subtiele warme kruidige smaak. Het is vers, vers ingevroren, gedroogd en in poedervorm verkrijgbaar in de toko’s. Verse kerriebladeren worden meestal in hete olie gebakken en toegevoegd aan bijvoorbeeld een curry. Aan het eind kun je het uit het gerecht verwijderen of voor de mooiigheid in het gerecht laten, maar wordt niet opgegeten. Verse blaadjes hebben mijn voorkeur, aangezien de gedroogde blaadjes en de poedervariant de verfijnde smaak niet meer hebben. Als je verse blaadjes over hebt, raad ik je aan deze ASAP in te vriezen. Door ze te lang buiten te laten, verliezen ze hun smaak. De gedroogde bladeren en de poedervariant kun je op een koele, droge en donkere plek bewaren.