Kakifruit
Kakifruit of sharonfruit is afkomstig uit vooral bergachtige gebieden in Thailand, China, Korea en Japan. Het is een exotisch vitamine C bommetje en is qua smaak vrij zoet, abrikoosachtig. De vrucht heeft geen pitten en je kunt het met schil of zonder schil, zo uit het vuistje eten. Je kunt het ook door de yoghurt of een salade doen. Een shake of smoothie van maken is ook een optie. Verkrijgbaar van november tot eind maart in de toko’s, Turkse winkels en Appie. Rijpe kakifruit moet je snel consumeren, aangezien het vrij zacht wordt als het te rijp is. De onrijpe versie rijpt goed na bij kamertemperatuur op een fruitschaal.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.