Jonge kokosnoot

jonge kokosnoot
Een verse jonge kokosnoot bevat meer water, heeft een zachtere vruchtvlees en is groen van kleur.
De bruine variant daarentegen die je tegenwoordig vaak in de supermarkten ziet is een ouwere kokosnoot. De bruine variant bevat minder water en heeft een dikkere wittige vruchtvlees.
Op de foto is de jonge kokosnoot niet groen maar wittig qua kleur. Voor waarschijnlijk de transport worden de ronde groene kokosnoten van hun groene uiterlijk ontdaan en dan in een hanteerbare cilindervorm gesneden, zodat ze uiteraard makkelijk getransporteerd kunnen worden. Jonge kokosnootwater is heerlijk verfrissend, kun je zo opdrinken (laat het dan wel eerst ijskoud worden in de koelkast). Ook kan het verwerkt worden in vooral Aziatische gerechten of in smoothies. Het vruchtvlees is ook eetbaar. Om bij het vruchtvlees te komen, moet je eerst de noot splijten of kraken. Aangezien, de buitenkant van de noot zacht is, kun je deze makkelijk splijten of kraken. Leg de noot op een snijplank en sla met de achterkant van een hakmes een aantal keren met beleid op de noot tot deze opensplijt. Vervolgens kun je het vruchtvlees uitlepelen en consumeren.