Gua bao kant-en-klaar

gua bao
Kant-en-klare ingevroren gua bao zijn dubbelgeklapte witte broodjes gemaakt op basis van bloem, gist, olie, suiker en zout, meestal afkomstig uit Taiwan. Deze broodjes worden ook lotusbroodjes genoemd en zijn te vinden in het vriesvak in de toko. David Chang, de beroemde Amerikaanse chef-kok met Koreaanse roots heeft dit broodje immens populair gemaakt door het in zijn noodle bar, Momofuku in NY te serveren met vette buikspek. Ontdooi de gua bao broodjes ruim 4 uur van te voren in de verpakking buiten de koelkast. Ik ontdooi ze van te voren, aangezien ze ontiegelijk stevig aan elkaar geplakt zijn in het gehele vriesproces. Ga je proberen de gua bao broodjes uit elkaar te halen dan ga je ze beschadigen. Ik neem aan dat je gave exemplaren wilt eten en serveren. Daarom is het raadzaam om het eerst ruim van te voren te ontdooien. De leverancier had hier beter over moeten nadenken door bijvoorbeeld elk gua bao broodje separaat te verpakken in een plastiekzakje om juist het plakken aan elkaar te voorkomen. Na de gua bao broodjes te hebben ontdooid kun je ze circa 5 minuten stomen op middelhoog vuur. Hierna kun je het beleggen met sticky buikspek of een gekarameliseerde kip, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook is het raadzaam en uiteraard heerlijk om de belegde gua bao broodjes te garneren met in julienne gesneden lente-uitjes, komkommer, rettich of winterpeen. Kant-en-klare ingevroren gua bao broodjes zijn vrij lang houdbaar in de vriezer.