Gio bi hao hang

gio bi hao hang
Gio bi hao hang is een Vietnamese varkensworst vergelijkbaar met boterhamworst waarin reepjes varkenszwoerd is verwerkt. Het is een gestoomde kant-en-klare worst en is in de toko’s te vinden in de vriezer. Na het te hebben ontdooid, kan het direct worden gegeten. Traditioneel hoort de worst gewikkeld te zijn in bananenblad en wordt het vastgemaakt met rosé plastiek lintjes. Echter, zijn de in bananenblad gewikkelde versies zeer sporadisch beschikbaar in de toko’s. Laat je niet afschrikken dat deze worst in de toko’s in de diepvries ligt, want vele Vietnamezen gebruiken deze kant-en-klare worst, aangezien het al vrij goed van smaak is. Het wordt veelvuldig in de Vietnamese keuken verwerkt in lente rolletjes, soepen, salades, bánh mì (een rijkelijk belegd Vietnamees baguette) of als snack gegeten bij de borrel. Na het te hebben ontdooid, niet meer terugleggen in de vriezer. Doe het in de koelkast en is max. twee weken prima houdbaar.