Gefermenteerde zwarte bonen
Gefermenteerde zwarte bonen, black beans, salted black beans, fermented black beans zijn gezouten gefermenteerde sojabonen. Onmisbaar in de Chinese keuken en wordt veelvuldig gebruikt in roerbak- en stoomgerechten. Rauw worden ze niet gegeten. Ze zijn sterk kruidig en erg zoutig van smaak. Voor gebruik eerst afspoelen onder stromend water en dan grofjes vijzelen of grof hakken. Het is raadzaam dit ingrediƫnt met mate te gebruiken vanwege het feit dat het erg zout is. Door gauw wat extra toe te voegen kan je een gerecht compleet verpesten. Je kan kleine hoeveelheden in plastiekzakjes doen en in de vriezer bewaren. Op een koele, droge en donkere plek goed afgesloten in de verpakking ook vrij lang houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.