Gedroogde sakura ebi

gedroogde sakura ebi
Gedroogde sakura ebi zijn gedroogde kleine garnaaltjes. De verse kleine garnaaltjes worden twee keer per jaar dichtbij de stille oceaan gevangen en worden zowel vers als gedroogd geconsumeerd in landen als Japan en Taiwan. Andere namen zijn: sergestes lucens (Latijnse benaming), Pelagic shrimps of cherry blossom shrimps. Gedroogde sakura ebi geeft gerechten een umami kick en wordt bijvoorbeeld in Japan in takoyaki (Japanse hartige poffertjes) en Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek) verwerkt. Ook doet men in Japan soms een handjevol gedroogde sakura ebi door tempurabeslag heen voor extra smaak en knapperigheid. Gedroogde sakura ebi is luchtdicht afgesloten maanden/jaren in de koelkast houdbaar. Invriezen kan ook. Helaas zijn deze garnaaltjes in Nederland zowel in de toko’s als via internet vrij moeilijk te verkrijgen, gebruik daarom als je geen gedroogde sakura ebi kunt vinden ter vervanging gedroogde garnalen.