Gedroogd varkensvlees
Gedroogd varkensvlees ook bekend onder namen dac biet thit tra bong (Vietnamese benaming), abon babi, apenhaar, pork floss, flossy pork, pork sung is varkensvlees dat helemaal gaar wordt gesudderd met specerijen tot het uit elkaar valt. Vervolgens wordt het droog gekookt tot al het vocht is verdampt. Het resultaat is dan droog/harig/draderig vlees dat hartig en zoet smaakt. Kan vervolgens direct worden geconsumeerd uit de verpakking. Het wordt in China o.a. in congee (rijstepap) gegeten en kan ook belegd worden op sneetjes wit brood besmeerd met veel boter. Op een koele, droge en donkere plek is gedroogd varkensvlees luchtdicht lang houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.