Gado gadosaus

gado gadosaus
Gado-gado-saus van het merk Ratu Culinair is een populaire kant-en-klare pindasaus de erg geliefd is bij Indische mensen en Molukkers in Nederland en wordt doorgaans lauwwarm gegoten over het groentegerecht gado-gado. Gado-gado is een combinatie van geblancheerde groenten die als een salade wordt gegeten bestrooid met gebakken uitjes en kroepoek of emping (kroepoek van de melinjopit). De koolhydraten die hierbij geserveerd worden kan per familie verschillen, de ene doet er lontong bij en de andere doet er schijfjes gekookte aardappelen bij. Gefrituurde tahoe (tofoe) erbij serveren is ook een optie. Echter, een gekookt ei dat hoort er zeker bij! Voor de ideale dikte staat op de verpakking exact aangegeven hoeveel milliliter water er toegevoegd moet worden aan het basismengsel. In een gesloten verpakking is de saus vrij lang houdbaar op een koele en droge plek. De saus aangelengd met water kun je invriezen.