Doubanjiang gefermenteerd

doubanjiang gefermenteerd
Deze doubanjiang is een Sichuanese gefermenteerde chilipepertuinbonenpasta die afkomstig is uit Pixian (een provincie in Sichuan, Zuidwesten van China). Het is een kleine verpakking van 12,5 cm breed en 17 cm lang met een inhoud van 227 gram, verkrijgbaar bij amazing oriental. Bij andere toko’s heb ik het helaas niet zien staan. Verwar het bij amazing oriental niet met de verpakking, ook een doubanjiang met red chili erin verwerkt die vaak naast de juiste doubanjiang ligt. Beide verpakkingen lijken verdacht veel op elkaar. De verpakking die je niet moet hebben is een grotere verpakking met een inhoud van 400 gram. Check daarom voor het aanschaffen nogmaals de afbeelding hierboven, want je pakt zo de doubanjiang die je niet nodig hebt. Verder is de Sichuanese keuken vooral populair om zijn sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en Sichuanpepers. Je kunt deze pasta (zie afbeelding hierboven) verwerken in ma po tofu, dubbel gegaarde varkensvlees, kipgerechten en groentegerechten. Na het openen van de verpakking kun je het beste de pasta in kleine hoeveelheden in plasticzakjes doen (zeg maar 1 volle eetlepel per zakje) en de boel invriezen. Zo ben je van het meurige geur af. Zou het niet bewaren in de koelkast, je hele koelkast gaat meuren.