Chinese bacon

chinese bacon
Chinese bacon, Chinese ham, Chinees gedroogd spek, Chinese dried bacon of te wel lap yuk is een dikke reep gemarineerde buikspek dat ruim een week op een koele, droge en een goed geventileerde plek wordt opgehangen, zodat het kan drogen. De smaak is zoet en hartig. Het spek dient voor gebruik ruim 20 tot 25 minuten gestoomd te worden. Vervolgens wordt het in dunne plakjes gesneden en verwerkt in roerbak- of rijstgerechten, zoals een nasi. Het is niet goedkoop! Voor ongeveer 400 gram, heb ik 11 euro betaald. Deze bacon mocht een hele poos niet verkocht worden in toko’s in Nederland vanwege de voedsel veiligheid. Momenteel is het wel te verkrijgen bij Amazing Oriental, aangezien deze bacon in Nederland op een veilige manier volgens Chinese receptuur wordt geprepareerd en daarom niet meer nodig is om het te importeren. In de verpakking is de bacon vrij lang houdbaar in de koelkast. Maar, na de verpakking te hebben geopend is de bacon beperkt houdbaar in de koelkast. Bewaar daarom in de vriezer.