Cassave
Cassave is een eetbare zetmeelrijke wortelknol en staat ook bekend onder de naam maniok of yuca. In de toko is tapiocameel verkrijgbaar, dit meel is gemaakt van cassave. De cassave is qua uiterlijk een dikke spitsvormige donkerbruine wortelknol en heeft het een ruwe harde schil. De binnenkant heeft een krijtachtig wit en stevig vruchtvlees. Cassave wordt veelvuldig gebruikt in Zuid-Amerika en Afrika. Voor gebruik eerst de harde schil met een scherpe mes of dunschiller verwijderen. Hierna kan het gekookt, gebakken of gefrituurd worden. Een beetje hetzelfde principe als bij de aardappel. Zowel ingevroren als vers verkrijgbaar in de toko’s. Verse cassave is weken goed houdbaar op een koele, droge en donkere plaats.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.