Black fungus
Black fungus heeft zoveel verschillende namen. De Nederlandse namen zijn boomoren, wolkenoren of muizenoortjes. Voor gebruik is het raadzaam deze fungus een ½ uur te wellen in heet water. Na het wellen zet het zich flink uit en gebruikelijk is om het in hapklare stukjes te snijden en verder te verwerken. In de Aziatische keuken, bijvoorbeeld in de Vietnamese- en Chinese keuken wordt deze fungus veelvuldig gebruikt in soepen, roerbakgerechten en salades. Helaas is hie vrij smakeloos, het gaat in de Aziatische keuken meer om de textuur, de stevige beet die het te bieden heeft in gerechten. Op een koele, droge en donkere plek luchtdicht afgesloten is deze fungus maanden/jaren houdbaar.
Categorieën
Afrikaans
Arabisch
Aziatisch
Bijgerechten
Caraibisch
Chinees
Divali
Drankjes
Eieren
Fusion
Hindoestaans
Hoofdgerechten
Huisgemaakt
Indiaas
Indisch
Indonesisch
Jamaicaans
Japans
Javaans
Kantonees
Kerst
Koreaans
Laotiaans
Maleisisch
Nagerechten
Nederlands
OudenNieuw
Pakistaans
Portugees
Sichuan
Snacks
Spaans
Surinaams
Taiwanees
Thais
Valenciaans
Varia
Vegetarisch
Vietnamees
Vis
Vlees
Voorgerechten
Zuid-Amerikaans
Zuidoost-Aziatisch
Zoek en vind
Contact
shakita@tokotheek.nl
Social media
Disclaimer
De op deze website geplaatste beelden en teksten zijn eigendom van tokotheek en mogen niet gebruikt worden door anderen zonder toestemming van tokotheek.