Asafoetida

asafoetida

Dit is asafoetida. Een ingrediënt dat ideaal is voor vegetariërs! Asafoetida is hars die wordt gewonnen uit de wortels en stengels van de Ferula asafoetida, een plant uit Zuid-West Azië. Dit ingrediënt is in de toko’s te vinden bij de Indiase ingrediënten in gele poedervorm, verpakt in een plastic potje (zie foto). Asafoetida is ook bekend onder de naam hing of duivelsdrek. De benaming duivelsdrek klinkt niet echt appetijtelijk, maar ik neem aan dat de sterke geur van asafoetida wordt geassocieerd met duivelsdrek. De geur wordt minder sterk zodra ermee gekookt wordt. De smaak is uiachtig, doch apart, kan het niet helemaal plaatsen. Sommige vegetariërs in India verwerken geen knoflook en uien in hun voeding en voor deze vegetariërs is het gebruiken asafoetida een essentieel ingrediënt. Verder is het raadzaam om het met mate te gebruiken, want het kan snel overheersen. En, vanwege de sterke geur is het verstandig asafoetida in een goed afgesloten, luchtdicht potje te bewaren op een koele, droge en donkere plek (het is jaren goed houdbaar).