Krokante pittige gebakken aardappelen

krokante pittige gebakken aardappelen
Dit is een sidedish die een ieder kan maken. Super makkelijk, maar ohhh zo lekker. Heerlijk met roti of rijst!

krokante pittige gebakken aardappelen

Krokante pittige gebakken aardappelen
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten
800 gram Roseval aardappelen
ruim olie
2 grote uien
½ Scotch Bonnet peper, voor minder pittig ¼ Scotch Bonnet peper
1 groentebouillon- of kippenbouillonblokje
1 theelepel masala
8 takjes selderij of koriander

Bereidingswijze
Was de aardappelen en snijd ze met schil en al in vrij dunne halve maantjes. Mag ook zonder schil als je het zonder schil prefereert.

Verhit de olie in een ruime pan of wok en frituur de aardappelen goudbruin en crispy. Verwijder de aardappelen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder ook de overtollige olie uit de pan of wok op 10 eetlepels na en zet de pan heel even van het vuur af. De overtollige olie niet weggooien, kun je bewaren voor volgende gerechten.

Snipper intussen de uien en de Scotch Bonnet peper fijn.

Zet nu de pan met de olie op het vuur en verhit deze. Fruit de uien en peper tot alles heerlijk gaat ruiken. Voeg het groentebouillon- of kippenbouillonblokje en masala toe en fruit het geheel kort. Als alles een mooie gele kleur heeft gekregen, doe dan de gebakken aardappelen erbij. Hussel alles goed door elkaar in de pan en dit gerecht is klaar.

Bestrooi aan het eind met fijngesnipperde selderij of koriander en serveer met roti of rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *