Gekneusde radijsjes in een Chinese zoetzure saus

Gekneusde radijsjes in een Chinese zoetzure saus
Allereerst dank aan Fuchsia Dunlop voor dit recept, in 1 van haar kookboeken ben ik geïnspireerd geraakt door dit bijgerecht. En, gelukkig hoeft koken zo af en toe helemaal niet ingewikkeld te zijn. Neem bijvoorbeeld dit bijgerechtje, het is heerlijk en supersimpel om het te maken. Rode radijsjes horen in principe niet thuis in de Chinese keuken, maar geloof me, ze doen het erg goed met Chinese ingrediënten. Echt een kwestie van ‘East Meets West’. De radijsjes worden in dit bijgerechtje met beleid gekneusd met een deegroller of de vlakke kant van een hakmes, zodat de platgeslagen radijsjes de smaken van de saus goed kunnen absorberen. Dit eenvoudig bijgerecht werkt complimenteus met andere Chinese gerechten op tafel. Laat het je smaken!

Gekneusde radijsjes in een Chinese zoetzure saus

Gekneusde radijsjes in een Chinese zoetzure saus
Totale bereiding: 15 minuten
4 personen

Ingrediënten
1 pakje radijsjes
½ theelepel zout
1 tot 2 teentjes knoflook
1 theelepel Chiu Chow Chilli oil met 1 theelepel bezinksel
2 theelepels suiker
2 theelepels sojasaus light
2 theelepels Chinkiang rijstazijn

Bereidingswijze
Leg de radijsjes op een snijplank en sla met een deegroller of met de vlakke kant van een hakmes met beleid hard op de radijsjes.

Meng de radijsjes met het zout in een kom en zet 10 minuten weg.

Maak nu de zoetzure saus. Snipper de knoflook fijn en meng deze in een kommetje samen met de Chiu Chow Chilli oil inclusief het bezinksel, suiker, sojasaus light en Chinkiang rijstazijn.

Gooi het vocht dat is vrijgekomen bij de radijsjes weg en giet de saus over de radijsjes heen.

Hussel het geheel goed om en serveer als bijgerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *